보스턴컨설팅그룹 파트너에 오승욱씨

Download PDF with Images

보스턴컨설팅그룹 파트너에 오승욱씨

세계적인 전략 컨설팅사 보스턴컨설팅그룹(BCG)은 7월1일 오승욱 이사(42∙사진)를 파트너로 승진 임명했다.

오승욱 신임 파트너는 서울대학교에서 경영학을 전공하고 미국 UC 버클리 경영대학원에서 MBA를 취득했다. 2004년 BCG에 합류한 후, 현재 BCG 산업재 분과의 핵심 임원이자비용 절감 및 효율성 개선 토픽 아시아 책임자(Asia topic leader for cost & efficiency)로 자리 잡았다. 오 파트너는 조선∙해양∙중공업∙EPC 분야에서 글로벌 선도 업체를 대상으로 경영전략 개발, 운영역량강화 프로젝트를 성공적으로 수행해왔다.

BCG의 파트너는 본사 등기임원으로 회사의 일정 지분을 보유하고 글로벌 임원 및 CEO 선임에 대한 투표권을 갖는다. 이로써 BCG 서울사무소는 15명의 파트너 체제를 갖추게 됐다.

보스턴컨설팅그룹(BCG)은 세계적인 전략 컨설팅사로 1963년 설립된 이래 최초로 전략이라는 개념을 경영에 도입하였다. 현재 전 세계 43개국 78개 사무소에서 6,200여 명의 컨설턴트가 활약 중이다. 보스턴컨설팅그룹은 풍부한 지적 네트워크와 역량을 기반으로 소비재 및 유통, 산업재, 금융, 하이테크, 정보통신, 의약, 에너지/화학 등 각 산업 내 선도기업에게 경쟁우위 확보를 위한 최적의 조언을 제공하고 있다.

About Boston Consulting Group

Boston Consulting Group partners with leaders in business and society to tackle their most important challenges and capture their greatest opportunities. BCG was the pioneer in business strategy when it was founded in 1963. Today, we help clients with total transformation—inspiring complex change, enabling organizations to grow, building competitive advantage, and driving bottom-line impact.

To succeed, organizations must blend digital and human capabilities. Our diverse, global teams bring deep industry and functional expertise and a range of perspectives to spark change. BCG delivers solutions through leading-edge management consulting along with technology and design, corporate and digital ventures—and business purpose. We work in a uniquely collaborative model across the firm and throughout all levels of the client organization, generating results that allow our clients to thrive.