Mennesker & Maskiner

Mennesker & Maskiner

Mennesker & Maskiner er en podcast fra BCG, ledet av Anette Mellbye og Christian Haslestad. I podcasten snakker vi om fremtidens selskaper, såkalte bioniske selskaper, og digital transformasjon. Nærmere bestemt hvordan bygge bioniske selskaper og hva som må til for å styre organisasjoner gjennom digitale transformasjoner. I studio får vi besøk av Norges mest visjonære ledere, utfordrere og internasjonale eksperter.

Mennesker & Maskiner | Episode 9 | Preview

Episode 9: Disrupsjon fra innsiden eller utsiden?

Vi snakker med Torvald Kvamme som er Direktør i Bulder Bank og Heiki Strengelsrud som er Country Manager for Hedvig forsikring om disrupsjon av etablerte markeder og hvordan de leder an i sine markeder. Disrupsjon kan kommer fra nyetablerte selskaper og fra innsiden av etablerte store aktører. Hvordan fungerer prosessen fra innsiden og ut? Hvordan bestemmer etablerte aktører seg for at de skal disruptere sitt eget marked? Dette og mye mer i denne episoden av Mennesker & Maskiner.

LYTT HER

M&M_Episode7_16-9.png

Episode 7: Er CDO-rollen nøkkelen til en vellykket integrasjon mellom forretning og IT?

Digitale roller som Chief Digital Officer og Chief Data Officer er sentrale i å kundesentrere bedrifter og i å koble forretning og IT tettere sammen. Hvordan defineres disse nye rollene, hva er nordstjernene de styrer etter, hvordan lede forfra og bakfra, ta nye posisjoner, skifte av kjernesystemer og hvordan sette mål for måling av fremdrift i transformasjonen? Hør og lær i siste episode av Mennesker & Maskiner der vi snakker med Chief Digital Officer i Møller Mobility Group Cathrine Klouman og Chief Data & Analytics Officer i Gjensidige Christian Rørholt Moe

LYTT HER

Mennesker-Maskiner_Episode06.png

Episode 6: Læringsreisen mot en datadreven kultur

Nina og Mattias er ledere i to svært ulike selskaper som begge er på reisen mot å bli datadrevet. Tilgang til data er på god vei til å bli demokratisert og innsikt er i stor grad tilgjengeliggjort slik at agile team kan agere når de ser muligheten. Hvordan har de kommet dit og hva har de lært til nå? Finnes det likheter mellom Odas og Nordeas tilnærming til å utvikle en datadrevet kultur? Dette er noen av temaene vi diskuterer med Nina Walberg, Head of Data & Insight for Oda og Mattias Fras, Group Head of AI Hub for Nordea, i siste episode av Mennesker & Maskiner.

LYTT HER

Mennesker-Maskiner_Episode 5.png

Episode 5: Radikal transformasjon: på reisen fra statlig monopolist til innovativ, kundeorientert, endringsmaskin

Tone Wille og Gro Bakstad leder begge to samfunnskritiske organisasjoner i Posten og Vy. Organisasjoner som har vært sentrale i nordmenn liv gjennom generasjoner og som står ovenfor store endringer med hensyn til å tilpasse driftsmodell og organisasjon til ny og aggressiv konkurranse fra globale aktører, og kunder som kontinuerlig forventer bedre tjenester. Bli med på samtalen med Tone og Gro og hør hvordan de tar Posten og Vy inn i fremtiden.

LYTT HER

Episode thumbnail Mennesker Maskiner.png

Episode 3: Hvordan bygge et smidig, fremtidsrettet selskap når man ikke kan gjøre feil?

Fremtidsrettede selskaper er avhengig av en innovasjonskultur - en kultur der testing er forventet og feiltrinn akseptert. Hvor fremoverlent kan du være når du setter retningen for virksomheter som NAV og Ruter? Selskaper hele nasjonen følger med argusøyne. Hvor agil kan du bli? Hvor mye autonomi kan du distribuere ut i organisasjonen? Dette er noe av temaene vi diskuterer med Bernt Reitan Jenssen, CEO i Ruter og NAV-direktør, Hans Christian Holte, i siste episode.

LYTT HER

Bionic Company

The Bionic Company

To achieve its full potential, technology must be combined with the flexibility, adaptability, and comprehensive experience of humans.

Mennesker & Maskiner

SUBSCRIBE